Macbook geruchten van maart 2012

Apple Macbook ProEr gonzen weer geruchten dat het tijd is voor de nieuwe Macbook Pro’s. Maar wanneer zullen de nieuwe Macbook Pro’s te koop zijn? De laatste Macbook Pro’s dateren namelijk van oktober 2011.

In dit stuk leest u de laatste geruchten over de nieuwe Macbook Pro’s

De “nieuwe Macbook Pro”:

Design

Het laatste gerucht gaat dat de nieuwe Macbook Pro dunner wordt dan zijn voorganger en meer gaat lijken op de Macbook Air.  Er zullen naar alle waarschijnlijkheid twee versies van de Macbook Pro te koop komen, namelijk de 13- en 15 inch Macbook Pro.


Processor

Volgende week komt er een update van de Sandy Bridge Xeon-processor. Dit zal Apple instaat stellen om deze te gaan gebruiken in de nieuwe Macbook Pro. De cpu’s kunnen samen en naast elkaar werken. Door middel van HyperTreading kunnen de maximaal acht cores, zestien threads tegelijk verwerken. Daarnaast gaat de nieuwe processor waarschijnlijk over 20 megabyte cachegeheugen beschikken.

Videokaart

In OS X Lion biedt Apple voor zijn Macbook Air en Macbook Pro ondersteuning aan de “Tahiti” lijn van AMD. Aangezien deze videokaart ook op korte termijn uitkomt is de kans groot dat Tahiti deel uit zal maken van de nieuwe Macbook Pro.

Beeldscherm

Digitimes heeft gemeld dat we in het tweede kwartaal van 2012 een nieuwe Macbook Pro mogen verwachten die beschikt over een retina-display. Dit display zit al in de iPhone. Het menselijk oog is niet in staat om pixels te onderscheiden op een retina-display. De resolutie van dit scherm zou 2880×1800 zijn.

Macbook Pro release cyclus

Apple brengt gemiddeld om de 267 dagen in nieuwe Macbook Pro uit. Momenteel wachten we “al” 135 dagen op een nieuwe Macbook Pro.  De gemiddelde release cyclus zag er de afgelopen jaren als volgt uit:

??? 135 dagen
10/2011 242 dagen
02/2011 317 dagen
04/2010 309 dagen
06/2009 237 dagen
10/2008 231 dagen

 

Macbook Pro nu kopen?

Is het verstandig om nu een Macbook Pro te kopen? Of is het verstandiger om nog een tijdje te wachten met het kopen van een Macbook Pro? Mijn inziens kunt u beter nu nog een Macbook Pro kopen. Aangezien er de afgelopen tijd geen snellere release is geweest dan 242 dagen. Dit betekent dat u nog minimaal 100 dagen zou moeten wachten voordat u een nieuwe Macbook Pro kunt kopen.  Een goede prijsvergelijkingssite is deze: Macbook Kopen. Hier vindt u een overzicht van de goedkoopste aanbieders waar u een Macbook Pro kunt kopen.

 

Laat een reactie achter