Retina schermen in de nieuwe Macbook’s?

Er zijn aanwijzingen gevonden voor retina schermen in de nieuwe MacBook’s. Het nieuwe besturingssysteem “Mountain Lion” bevat namelijk nieuwe aanwijzingen die er op duiden dat er toch echt Retina-schermen in de nieuwe MacBook’s komen. Daarnaast zal “Mountain Lion” als het goed is tegelijkertijd met de nieuwe MacBook’s gelanceerd worden.


Geruchten rondom de nieuwe MacBook Pro’s doen al langer de ronde. Naast het nieuwe Retina-scherm zou ook de optische drive ontbreken.

De aanwijzingen zijn onder andere gevonden in verschillende applicaties in “Mountain Lion”, namelijk Messages. Bij notificaties wordt namelijk het icoon van het programma twee keer zo groot getoond dan normaal. Dus een scherm met een hogere resolutie komt er zeker.

Wat is een retina scherm?

Retina dat staat voor netvlies, het vlies wat op het menselijk oog zit. Een menselijk oog kan van 30cm afstand maximaal 300 pixels per inch onderscheiden. Het retina scherm bezit meer pixels dan dat een menselijk ook kan onderscheiden. Daarnaast bezit een retinascherm een zeer hoge contrastratio. Hoe hoger deze ratio is, des te zwarter de kleur zwart wordt weergegeven.

Laat een reactie achter